Prodati ponuđeni državni zapisi

Bez autora
Mar 15 2010

Državni zapisi vrijedni sedam miliona eura uspješno su danas prodati na aukciji. Ministarstvo finansija je posredstvom Centralne banke Crne Gore kao fiskalnog agenta Vlade Crne Gore realizovalo drugu aukciju državnih zapisa u 2010. godini. Ukupna ponuda oglašena je na iznos od 7 miliona eura a aukcija je veoma uspješno realizovana. Na aukciji je učestvovao veći broj domaćih komercijalnih banaka, kao i Fond za zaštitu depozita. Ukupna tražnja za kupovinu državnih zapisa iznosila je 11,64 miliona eura. Emisija zapisa i njihova registracija na kupce kod CDA biće izvršena sjutra. Prosječna ponderisana kamatna stopa za prihvaćene ponude iznosi 3,56% i kreće se u rasponu ponderisanih kamatnih stopa sa aukcija održanih tokom 2009. godine, koje su iznosile od 3,0% do 5%, a niža je od prosječne ponderisane kamatne stope na prvoj aukciji u 2010. godini koja je iznosila 3,96%.

Prodati ponuđeni državni zapisiDržavni zapisi vrijedni sedam miliona eura uspješno su danas prodati na aukciji, saopšteno je iz Vlade.

"Ministarstvo finansija je posredstvom Centralne banke Crne Gore kao fiskalnog agenta Vlade Crne Gore realizovalo drugu aukciju državnih zapisa u 2010. godini. Ukupna ponuda oglašena je na iznos od 7 miliona eura a aukcija je veoma uspješno realizovana", navedeno je u saopštenju uz napomenu da je na aukciji učestvovao veći broj domaćih komercijalnih banaka, kao i Fond za zaštitu depozita.

Dodaje se da je ukupna tražnja za kupovinu državnih zapisa iznosila 11,64 miliona eura.

Emisija zapisa i njihova registracija na kupce kod CDA biće izvršena sjutra. Prosječna ponderisana kamatna stopa za prihvaćene ponude iznosi 3,56% i kreće se u rasponu ponderisanih kamatnih stopa sa aukcija održanih tokom 2009. godine, koje su iznosile od 3,0% do 5%, a niža je od prosječne ponderisane kamatne stope na prvoj aukciji u 2010. godini koja je iznosila 3,96%.

Prosječna ponderisana kamatna stopa je rezultat kamatnih stopa koje su se kretale od najniže 3,0% do najviše prihvaćene stope od 3,99%, koja je niža od najviše prihvaćene stope od 5% na prethodnim aukcijama, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik